A kora tavaszi fényvédelemről

A hétvégén a nap ellátott bőven bennünket melengető sugaraival. Egyre jobban csalogat a természetben tett nagyobb sétákra, túrákra. De csalóka is, mert fényvédelem nélkül a télen naptól elszokott bőrünk az első tavaszi sugaraktól könnyen megpirul. Ezért már ilyenkor érdemes gondolni a fényvédelemre és hosszabb séták előtt bekrémezni arcunkat. Lehetőleg organikus fényvédőt használjatok. Fontos tudni, hogy csak 30 faktorszámig állítható elő ilyen. A legjobb, ha táskánkban már ott lapul a neszeszerben és bármikor elővehető.

Az új tavaszi mandalám🌺

Mivel hirtelen sok szabadidőm lett, egyre-másra születnek az új képeim. A mandalák most a nagy kedvenceim. Körbe vesznek, visszamosolyognak rám. Ha pedig kiélveztem a társaságukat, szabad folyást engedek nekik. Ahogy szoktam, beviszem a Szépségműhelybe a legjavát, amiből - ha újra találkozunk és beleszerettek valamelyikbe - ti is válogathattok majd.😄  

Az anyanyelv nemzetközi napján

Földünkön több mint 6 ezer nyelvet beszélnek az emberek. Ennek felét olyan nyelvek teszik ki, amelyeket veszélyeztet a kihalás. Február 21-én, az anyanyelv nemzetközi napján bolygónk nyelvi sokszínűségét ünnepeljük.

"Egy kincs van minden nemzetnek adva,
Míg azt megőrzi híven, addig él.
E kincs neve: az édes anyanyelv."

(Jókai Mór)  

Kányádi Sándor: Február

Kányádi Sándor: Február

REGGEL

Reggel
az ember
ki se lát,
annyi, de annyi
jégvirág
nyílott az éjjel
az ablakon.
És szánkáz a szél
az utakon.

 
DÉLFELÉ

Ereszt
az eresz:
csöpp-csöpp-csurr!
Izzad a hó és
kásásul.
Fázik a hóember,
didereg.
Kacagnak rajta
a verebek.

 

ESTEFELÉ


Bújnak a cserepek
alá a verebek:
csip-csirip.
Hideg van, hideg a
mindenit!
Az ablak üvege
citeráz, szaporáz.
Az ajtón ijedt kis
szelecske kotorász.
Brummog az erdő is,
dörmögő hanglemez.
Morog a medve –
ébredez.
   

Arcmasszázs rózsakvarccal

Nagyon szeretem magamon és körülöttem a szép köveket, kristályokat. Még nagyobb öröm, ha mindezt a munkámban is integrálni tudom. Régóta szemeztem ezekkel a gyönyörű rózsakvarc masszírozókkal, amelyekkel nagyon finoman lehet kényeztetni az arc bőrét. Érdemes kipróbálni!