Testkezelés & Infraszauna

TESTKEZELÉSEK
Alpine Balance testkezelés – holisztikus szépségápolási módszer, ami a bőr és a test egyensúlyának helyreállítására törekszik. Hatására megnyugszik a vegetatív idegrendszer, javul a keringés, beindulnak a kiválasztó folyamatok és nem utolsó sorban a bőr puha és feszes lesz.
Hatóanyagok: encián árnika bogáncsolaj palástfű gránátalmamag olaja sókristály.
Tibeti hátmasszázs – ellazulás segítő különleges metódus, amit meleg olajjal végzek.

INFRASZAUNA – a nap sugárzó ereje
A testszövetekbe mélyen behatoló infravörös sugárzás által előidézett hő számos megbetegedés esetén előmozdítja a gyógyulást. Az izzasztókamra használata kellemes, mert a levegő hőmérséklete alacsony, csupán 40-55°C. Minthogy az emberi test a felületét érő mélyrehatoló infravörös sugárzás által előidézett hő nagy részét – akár 95%-át is – felveszi, kevés energia megy veszendőbe a környező levegőbe való bejutás által. A mélyrehatoló infravörös sugárzás által produkált hőt a szervezet különösen jól hasznosítja.
Az infravörös hősugárzó rendszerben használt infravörös energia a hagyományos forrólevegős szauna által kiváltott verejtékezés két-háromszorosát képes elérni, miközben lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten, vagyis 40-55 °C-on működik, a forró levegős szaunában fennálló 80-110 °C-kal szemben. Az alacsonyabb hőmérséklet biztonságosabb azok számára, akiknél fennállnak szív-érrendszeri kockázati tényezők, amelyeket a korábbi, forró levegős szauna hőmérséklete negatív irányban befolyásolhat. Az infravörös szaunában lélegezni is kimondottan kellemesebb, és a páratartalom sem csökken.

Az infravörös sugárzásnak tulajdonított élettani hatások
Szépségápolás – Méregtelenítés
Leglátványosabb hatása a bőrre van. Egy kúra alatt a bőr megfiatalodik. Ez a pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhető. Javít a pattanásos, ekcémás, pikkelysömörös állapoton, segít égés, minden jellegű sérülés és vágás esetén.
Megerősíti és javítja a bőr színárnyalatát és rugalmasságát. Az infraszauna használatot megelőzően és azt követően ásványvíz fogyasztása szükséges a verejtékezés során keletkezett vízhiány pótlására.
Narancsbőr (cellulit)
A cellulit zsírból, vízből és a bőr alatti tasakokban felgyülemlett bomlási termékből álló gél-szerű anyag. Az infravörös hősugárzó rendszer ezt a betegséget képes gyógyítani olymódon, hogy a mélyhatású verejtékezés segítségével távolítja el a nem kívánatos anyagot a testből. Az infravörös hősugárzó rendszer által sugárzott hő legalább kétszer mélyebbre hatol a narancsbőrbe, és 10-szer intenzívebben melegíti fel ezeket a szöveteket, mint a hagyományos szauna.
Súlycsökkentés Szív-érrendszeri passzív, kondicionáló hatás Fül-, orr-, gége-betegségekkel szembeni jótékony hatás Izom- és mozgásszervi megbetegedések Reumás ízületi gyulladások okozta fájdalom enyhítése

Ellenjavallatok
Terhesség, vagy terhességi gyanú esetén Fémtűk, rudak, művi izületek és egyéb műtét útján beültetett anyagok  A beültetett, orrba vagy fülbe helyezett szilikon protézisek  Az alhas tájékának felmelegítése a nők havi vérzésének idején átmenetileg fokozhatja a vérzést. Ezen jelenség észlelésekor a nők eldönthetik, hogy elviselik-e ezt az átmeneti, aggodalomra okot nem szolgáltató tünetet, vagy a ciklus alatt egyszerűen lemondanak az infravörös hősugárzó rendszer használatáról